Kwaliteit & Certificering

Werken met voedsel vereist veel aandacht op het gebied van hygiëne, kwaliteit en voedselveiligheid.

HACCP-certificering
HACCP is een methode die bedrijven moeten toepassen om de veiligheid van de voedingsproducten te waarborgen. Deze methode steunt op twee belangrijke pijlers: het analyseren van de gevaren (HA = Hazard Analysis) en het bepalen van de punten in het productieproces waar deze gevaren effectief gecontroleerd worden (Critical Control Points).

HACCP is een preventief systeem. Door de gezondheidsrisico's in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van het product verhoogd.

IFS certificering
Door de Duitse retailers is een certificatiestandaard ontwikkeld die op veel punten overeenkomt met de Engelse BRC standaard; de IFS (International Food Standard). De Franse retailers hebben zich ook aangesloten bij de IFS standaard. IFS is door het Global Food Safety Initiative (GFSI) erkend. Prijzen Slavakto De prestigieuze Internationale Slavakto vakwedstrijden staan bekend als de eredivisie van slagersland. Ambachtelijke producten worden gekeurd door een vakjury van geselecteerde keurmeesters. September 2015 werden de Boeren Metworst, de Hausmacher Leverworst en de Groninger Landham van Uildriks bekroond met "GOUD MET STER".

De Worstenwinkel