Groninger Kapucijners

Ingrediënten

  • 1 blik kapucijners
  • 4 uien, 1 eetl. boter
  • 100 gr. vet spek
  • 200 gr. gerookte spekblokjes
  • zout en peper
  • 100 gr. vet spek
  • 200 gr. gerookte spekblokjes
  • zout en peper
  •  

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien, snijd het verse spek in blokjes
Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien ongeveer 3 minuten, doe de kapijners met vocht in een steelpan en zet dit op een heel laag vuur, doe de uien er bij, doe in dezelfde koekenpan het verse spek en bak dit zachtjes uit, doe dan de blokjes gerookte spek er bij en bak ook die zachtjes uit, warm de kapucijners goed door, laat de kapucijners en de uien dan uitlekken, bestrooi het geheel met zout en peper, schep de uien en de kapucijners op de borden en verdeel het spek er over.

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
De Worstenwinkel